Sve Novosti

Srbija

Region

Najava događaja

LSS:SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM MEDIJSKOG NAPADA NA LOVCE U EMISIJI 150 MINUTA

User Rating: 3 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar InactiveStar Inactive

Imamo obavezu da Vam se obratimo povodom napada i uvreda na lov i lovce u jučerašnjoj emisiji 150 minuta, od strane organizacije koja se bavi zaštitom životinja.

Moramo primetiti da se ovakve stvari ponavljaju u istom vremenskom intervalu tokom godine, što nam ostavlja prostora za sumnju da su ovakvi napadi izrežirani i namešteni.

Pre svega smatramo da dotična gospođa koja je bila gost u emisiji potpuno needukovona pre svega o prirodi, a naročito o lovu, da bi mogla biti adekvatan sagovornik na ovakvu temu. Potenciranje da su lovci osobe sa psihičkim poremećajem je krajnje neprihvatljivo i nedopustivo. Ne postoji ni jedan razlog da Srbija diskutuje na temu komercijalnog lova žirafe u Africi, a još manje da se taj vid lova positovećuje sa lovom u Srbiji.

Lov je jedna od prvobitnih delatnosti čoveka, o tome govori nauka. Lovački savez Srbije je organizacija koja ove godine puni 125 godina postojanja, samim tim to je dokaz koliko dugo postoji organizovano lovstvo u našoj državi. Ogranizacije za zaštitu životinja su se pojavile u prethodinih 15-20 godina i smatramo da većina njih ima jedan jedini cilj,  a to je da napada lovce, dok ne postoji nikakav rezultat njihovog učinka na terenu, u prirodi.

O značaju lovaca govore naša dela. Pored naše službe prirodi tu smo da pomognemo i celokupnom društvu. Saradnja sa policijom, vojskom, vatrogascima, gorskom službom, odziva svim vidovima pomoći ugroženom stanovništvu, do prikupljanja sredstava. Naš značaj u nauci je veliki, lovci su karika koja povezuje mnoge sfere sa prirodom. U tome se ogleda naš najveći doprinos.

Nećemo dozvoliti da vodimo medijski rat i igramo igru koju igraju ovakve organizacije, nama je bitno da svojim delima pokažemo javnosti ko smo i koliko možemo.

Istina je da je pred nama dug put modernizacije i neophodnih promena, ali bitno je da mi tim putem koračamo sigurno.

Ovu priliku koristimo i da apelujemo na sve kolege lovce da shvate da je njihovo pojavljevanje u javnosti prikaz slike srpskih lovaca, zato vas molimo da se adekvatno priremate za nastupe, da poštujete etiku i kodeks lovaca kako u lovu tako i van njega, da na pravi način predstavljate ne samo lovce Srbije, već i naše pretke koji su taj status ponosno nosili. Molimo vas da svi zajedno obezbedimo bolju budućnost srpskog lovstva i ostavimo ljubav prema prirodi i našoj deci.

Lovački savez Srbije će uvek biti u službi lovaca!

izvor: LSS

Lov i još ponešto©2019-2023 Sva prava zadržana. Design & SEO by Lov i još ponešto

Radio Lovac uživo